Vasco Data Security International Inc. (VDSI)

Profiel

Het Vlaams-Amerikaanse VASCO Data Security heeft zich vanuit Wemmel ontwikkeld tot een wereldleider op het vlak van authentificatie en elektronische handtekeningen. Het succesnummer van het bedrijf is ongetwijfeld de digipass. Wereldwijd gebruiken honderdduizenden mensen dit digitaal authentificatietoestelletje om op een veilige manier bankverrichtingen te doen via het internet. Naast meer dan 1.300 financiële instellingen over de hele wereld rekent VASCO Data Security onder meer overheden, de automobielsector, de onderwijswereld en de gamingindustrie tot zijn klanten. In 2008 realiseerde het bedrijf met een personeelsbestand van 300 werknemers een omzet van bijna 100 miljoen euro.

Grafiek

nfec

Het aandeel bevindt zich nu al 2 jaar in een consolidatie fase tussen 6 en 9$.
De laatste 3 maanden presteert het sterker dan de SP 500. Een uitbraak boven 9$ is het begin van een nieuwe Bull fase.

Fundamentele analyse

Ratio's

ratio

Groeicijfers

growth

Inkomen

reveneu

Winst per aandeel

reveneu

De Amerikaans-Belgische internetbeveiliger Vasco Data Security zag zijn netto­winst in het derde kwartaal stijgen van 1,5 tot 2,2 miljoen dollar. De winst per aandeel dikt aan van 0,04 tot 0,06 dollar. Beleggers reageerden enthousiast en stuurden het aandeel op Nasdaq meer dan 11 procent hoger tot 7,71 dollar.
De omzet groeide 29 procent aan tot 26,3 miljoen dollar. De bedrijfswinst steeg met 28 procent tot 2,5 miljoen dollar. Het bedrijf heeft momenteel een nettokaspositie van 86,4 miljoen dollar. De jaarprognoses worden bevestigd: een omzet­groei van 5 tot 10 procent en een bedrijfswinst­marge van eveneens 5 à 10 procent.

Disclaimer

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden, het is dus in geen geval een aanbeveling om het aandeel te kopen, verkopen of te houden. Technische analyse is een interpretatief en subjectief proces. Er is geen enkele garantie dat het aandeel zal presteren volgens de analyse omdat er zoveel factoren zijn die het koersverloop van het aandeel kunnen beinvloeden.