Cutting losses

waste

De laatst afgesloten positie in mijn portefeuille heb ik verkocht met een verlies. Het doet me helemaal niets aandelen te verkopen met een verlies. Ik ben het gewoon om verlieslatende posities op tijd te verkopen en daardoor de verliezen klein te houden. Ik heb mijn deel gehad van de slechte beleggingsbeslissingen in mijn carrière, en het nemen van kleine verliezen om grote verliezen te vermijden is het moeilijkste deel.

Waarom is dat zo?

Vanuit een psychologisch oogpunt wil niemand verkopen met een verlies en in de meeste situaties in het leven wordt diegene die fouten maakt en deze toegeeft geassocieerd als een loser. Dat is waarom de meeste mensen liever vasthouden aan een verloren positie. Ze willen niet worden gelabeld als een verliezer. Dus ze beginnen te hopen dat hun positie zal omdraaien en uiteindelijk nog een grote winnaar wordt. Het aandeel blijft dan dalen. Nu hopen ze dat ze kunnen verkopen voor een breakeven. Het aandeel gaat dan zelfs nog meer omlaag. Dit is het moment waarop zij objectief worden en de schade is niet meer te herstellen. De verliezen zijn enorm geworden en ze zijn gevangen.

De kostprijs is gewoon enorm.
Je hebt het verloren geld. Je hebt de verloren tijd. Er is geen mogelijk meer om het geld in een ander aandeel te investeren om een mogelijke winst te maken. Je hebt een enorme hoeveelheid verloren energie omdat dit aandeel in je geest blijft spoken.

  • Daarom vermijd ten alle prijzen grote verliezen.
  • Vermijd ook het denken in termen van enorme winsten.
  • Blijf in balans.
  • Blijf geconcentreerd en rustig.