Markets are Never Wrong - Opinions are

markets"Markets are never wrong - opinions are" is een citaat van Jesse L. Livermore, een van de meest kleurrijke, flamboyante en gerespecteerde investeerders aller tijden. We zijn het volmondig eens met zijn opmerking. Wij aanbidden deze stelregel. En je zou het beter ook doen als je wilt uitgroeien tot een zeer succesvolle investeerder.

De menselijke natuur is vandaag niet anders dan het was in de jaren 1920 en 1930 toen Jesse Livermore een belangrijke kracht was op Wall Street. Beleggers hebben vandaag dezelfde verwachtingen en angsten dan zeventig of tachtig jaar geleden. Mr Livermore zag herhaaldelijk dat de mening van veel van zijn collega's verkeerd waren, als de markt op haar eigen vrolijke manier in een tegengestelde richting ging dan wat zij hadden verwacht.

"Markets are never wrong - opinions are"

Lang geleden hebben we geleerd dat het een fout is om te strijden met de aandelenmarkt. Om te begrijpen waarom, moet u niet vergeten dat op de markt de prijzen worden bepaald door de acties van miljoenen beleggers iedere dag. Dus als u denkt dat de markt verkeerd is, wilt u eigenlijk zeggen dat al deze beleggers zich vergissen. Wetende dat deze investeerders bestaan uit duizenden goed opgeleide fundamentele analisten , technische analisten, insiders en vrienden van personen met voorwetenschap, bent u bereid om te zeggen dat uw gedachten meer inzichtelijk zijn dan die van iedereen anders? Wij denken van niet!

Liever dan de markt te bestrijden, een veel meer lonende strategie is om de huidige trend te volgen zolang deze voort duurt. U ziet, de enige betrouwbare manier om het effect te ontdekken van de verschillende factoren die de beurs beinvloeden(met inbegrip van veranderingen in de rente, inflatie, de dollar, de bedrijfswinsten, emoties, enz.) is te kijken naar de markt zelf! Geloven in adviezen en prognoses in de verschillende media in plaats van in de markt, zal alleen maar leiden tot slechte investeringsbeslissingen.

Daarom zullen wij hier ervoor zorgen dat uw investeringen altijd in harmonie met de markt zijn, en dat is de eerste stap op de weg naar het maken van goede investeringsbeslissingen.