10 redenen om te investeren in Azië

azieVele beursindexen in Azië hebben dit jaar zeer goed gepresteerd in vergelijking met de ontwikkelde landen. Bijvoorbeeld, de Shanghai index van China is 59% gestegen, de Sensex index van India is 76.5% gestegen, de Index van Taiwan 65.5%, de Index van Singapore 52.2%. De Europese indexen zijn ongeveer 20-30% gestegen dit jaar. De S&P 500 is 21% gestegen. Aangezien de groei in de ontwikkelde wereld traag blijft, kloppen de investeerders aan bij Azië voor een hogere winst.

Zo zou u ook in Azië moeten investeren?

Het antwoord op de bovengenoemde vraag is volmondig ja.
De volgende 10 redenen tonen aan waarom men in Aziatische markten zou moeten investeren:

 1. Mensen, Geld en Aspiraties.
  De Aziatische landen groeien en creëren een middenklasse ,mensen met een overvloed aan geld en de bereidheid om die te besteden. De groei in de binnenlandse consumptie zal veel groter zijn dan de postwereldoorlog II groei in de V.S.. Tegen 2020 wordt verwacht dat meer dan 1.2 miljard mensen een BBP per hoofd zullen hebben van meer dan $ 5.000, zoals de afbeelding hieronder toont:

  loan

 2. De Chinese consumenten zullen het herstel leiden van de Aziatische en misschien ook van de globale economie , aangespoord door de soepele kredietmarkten en de toenemende consumentbestedingen. De Chinese middenklasse besteedt reeds zwaar om hun levensstandaard te verbeteren.
 3. De economische grootte van Azië met betrekking tot de V.S. groeit snel Sinds het begin van de jaren '90, is de economische grootte met betrekking tot de economie van de V.S. verdubbeld. Door de snelle economische groei van China en India zal de economische macht van Azië snel toenemen.
 4. Azië heeft geld, heel veel zelfs. Vele Aziatische landen hebben rekeningscourant overschotten terwijl de meeste ontwikkelde landen tekorten hebben. Landen zoals de V.S., het VK hebben grote tekorten.
 5. Aziaten hebben veel spaargeld. In tegenstelling tot Amerikaanse consumenten die grote schulden hebben toe te schrijven aan de kredietcrisis,. De Aziatische consumenten hebben geld om te besteden. De afbeelding hieronder toont de lening-spaargeld verhouding van de Aziatische banken en van de V.S.:

  saving

 6. Azië is bij het begin van een demografisch gedreven verhoging aan binnenlandse investeringen. Vandaar zullen Aziaten, woonachtig in het buitenland, een toenemende rol spelen in de binnenlandse investeringen.
 7. De landen in Azië verstedelijken snel. Meer en meer mensen verhuizen van plattelandsgebieden naar de steden op zoek naar een beter leven. Dit urbanisatie proces zal leiden tot hogere inkomens, betere onderwijskansen en tot hogere uitgaven aan het comfort van het moderne leven.
 8. Chindia zal de weg tonen. In amper 12 jaar, zullen de gecombineerde economieën van India en China ongeveer 60% van de economie van de V.S. bedragen. Door dit gegeven zal de politieke en economische macht naar het Oosten verschuiven.
 9. Naast het geld, zijn de Aziaten ook koplopers in de studie van harde wetenschappen die wiskunde, techniek, enz. omvatten. Een land wenst sterke en heldere denkers in harde wetenschappen om een betere toekomst te bouwen. Momenteel schrijven meer Aziatische dan Amerikaanse studenten zich in in wetenschapsprogramma's op de universiteiten .
 10. De belangrijkheid van de Aziatische markten groeit. Het "gewicht van Azië ex-Japan” in de globale MSCI is geklommen van 3.7% tot 6.8% tijdens de afgelopen 12 jaar.

Met het hoge spaarquota, het sterke vertrouwen en het enthousiasme om te groeien en te bloeien, biedt Azië een massa aan kansen voor de buitenlandse investeerders die zoeken naar diversificatie en groei.